Obilní mafie

Týden pod křídly obilné mafie .. aneb – jak mi to došlo pozdě ..
V Maďarské firmě ERDÉRT-Tuzsér Zrt., která je až v rožku Maďarska, 10 km od Ukrajinského Čopu jsem nakládal v úterý celý den. Bylo nás tam sedm kamiónů – 4 Ukrajinci pod Slovenskou vlajkou, dva Rumuni a já … napřed Ukrajinci, pak Rumuni, já poslední, ač jsem tam byl třetí ..
Poněkud nenormální mi to začalo připadat k večeru, když jsem už naložený big-begy s kukuřicí požadoval svůj Passport, oba TP a CMR k odjezdu směr Itálie .. nedali mi nic, zavřeli bytelnou bránu a vyzvali mne ať zaparkuji v areálu, že doklady budeme řešit až ráno .. jeden z Rumunů, který tam uvízl se mnou se rozčílil a chtěl ať jej složí, že jede pryč a nenechá se omezovat na svobodě – nesložili jej, tak odpřáhl návěs a ujel ..
… mohl jsem volat policajty, nebo taky na naši ambasádu, nicméně jsem to až tak neřešil – stejně bych jen vyjel před firmu a pokračoval bych v noci s tím, že vše zapíši do CMR a budu řešit posléze ..
Ráno přijel nějaký velký černý Crosrover s kápem který mluvil i Ukrajinsky .. dali mi všechny mé doklady bez nákladových … jeli jsme i s Rumunem, který se ráno vrátil na Celnici v doprovodu Crosroveru a blikajícího celního auta .. po třech hodinách na Celnici jsem musel nasadit celní lanko, do jednoho big-begu mi dali GPS přístroj, zbytek dokladů a mohl jsem konečně po 26 hodinách nakládky vyrazit na místo vykládky … jenže celníci mi vysvětlili, že musím napřed do Ljubljaně na Slovinskou celnici náklad opět proclít … po výjezdu z celnice a ujetých pěti kilometrech mne ještě kontrolovala Maďarská dopravka „Kozlekedesi hatoság“, a byla to pokuta za 850,-E pro firmu za prošlé Potvrzení o vyslání zaměstnance do zahraničí ..
V Ljubljani to trvalo dalších 5 zbytečných hodin, kvůli kterým jsem dojel na firmu vykládky až v pátek v 8 hodin ráno .. kde jsem se dozvěděl, že „contracto finito“ že tedy už všechnu objednanou kukuřici složili a já ať si tu svou vrazím do špic ..
Náš dispečink to řešil 4 hodiny a poslal mne na náhradní vykládku 30 km do firmy Berti Group S.p.a. Pressana, kde mě vykládali v hale s již navezenou místní kukuřicí tak, že každý jeden složený big-beg ihned rozřezali, vysypali a hned zahrnuli do kukuřice své, aby se tím vzápětí všechny stopy ztratily …
Shrnuto – nakládka 26 hodin s trestným Omezením mé osobní svobody .. zbytečný flastr pro mou firmu, 5 zbytečných hodin na celnici v Ljubljani, 4 hodiny čekání na náhradní vykládku a potvrzení mého tucha při vykládce, že jsem převezl „černou“ kukuřici … ty časové ztráty znamenaly, že jsem nestihl naložit v chemičce ENI a dvaapůl dne se tu zbytečně peču na parkingu u chemičky na čtyřicítce beze kouska stínu .. a světe div se – se šesti ožralými Ukrajinci a jedním normálním Polákem, co tu taky parkují ..
Nebrečím, nestěžuji si .. jen žasnu co všechno nás ještě v životě čeká a nemine ..🤔
Váš P.K.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *