MÚJ PRVNÍ KAMION 2 – KŘK ( krátkodobý řidičský kurs )

… po chvíli sezení v kokpitu Babiny jsem se pomalu probíral z úžasu, v duchu si ohromeně opakoval – tímhle letadlem teď budeš jezdit, co jezdit – létat twl ..

… ze snění mne probralo otevření dveří u spolujezdce a do kabiny vlezl mazák svobodník Božan, takto můj instruktor jízdy pro příští dva měsíce – usmíval se a v ruce měl žlutou plastovou tyčku z elektrického ohradníku .. „Tak có zobane, startuj a jedeme ! .. tři kiláky za město na cvičnou plochu“ .. „Provedu, soudruhu svobodníku“ .. a chvíli jsem přemýšlel na co má tu tyčku .. což jsem za chvíli měl bolestivě zjistit ..

U šajtrpáky nebyl nakreslen plánek řazení, ani mě nikdo nepoučil – předpokládal jsem že to bude stejné jako u vejtřasky v autoškole .. naštěstí bylo .. železné pedály byly daleko a šešlápnout šly jen s vynaložením velké síly, sedačka byla nízko a já neviděl přes čumák Tatry na cestu, zpětná zrcátka byla až 3 metry ode mne na předních blatnících – nic jsem v nich na tu dálku neviděl .. „No twl to nedám“ , chtělo se mi utéct z místa činu pryč, hodně daleko, nejlíp mámě pod sukně … sebral jsem poslední drobky odvahy, nastartoval, silou vůle šešlápl spojku, zařadil za 1 a pomalu se rozjel … dvakráte jsem  promáčkl spojku a řadil za 2, trošku mi při řazení skřípla převodovka a já dostal tou Božanovou tyčkou z el. ohradníku přes klouby pravé ruky – kurva to byla bolest, Božan se jen smál se slovy „Aby sis to příště pamatoval !“ ..

Na cvičák jsem pak dojel už bez další úhony ..

… pokračování příště – váš Olaf ..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *