Nedělní chvilka nostalgie ..

po ránu v kamionu na probrání si dělám diskotéku, znáte to – Dipárpl, Helouvín, Metalika, Bleksabat, Krídens, Níl Jang, Katapult, Turbo a jiné Hity naší Jity .. parádní nostalgie a vzápětí nezadržitelný splín .. trocha tichých slziček ..

vidím plné stadióny, plné sály veselých a bavících se lidí, lidé se na sebe usmívají, pomáhají si lézt přes plot … v klipech vidím šťastné rodinky – máma, táta a děti – nic víc, nic míň … někde svítí sluníčko, někde trochu fouká vítr, někde i prší, avšak všichni se baví životem, žijí život …

do toho mi zavolá má 81-letá máma, povídáme si .. máma má po rakovině jen kousek žaludku, je lehce nahluchlá, ale žije a váží si toho, přestala úplně sledovat televizi, nečte noviny a se sebezapřením si natáhne náhubek když jde do obchodu, nechápe to, jako já to nechápu, nic netestuje, očkovat se nebude … je veselá, je šťastná že má čistý rozum, že i její děti jsou v pohodě, nemá žádný stres … žije si svůj malinký život, nikomu do ničeho nekecá, nikomu nic nezakazuje, má úplně čistou hlavu a moc si přeje aby se tak i k ní takhle všichni chovali …

nemluvíme spolu o stresu o zlobě o mamonu okolo nás, nemluvíme o psychopatech v naší vládě, v opozici, ve vládách okolo nás ..

jsem mami moc rád že tě mám, že seš taková, že i mně si dala do vínku tyhle své vlastnosti, že vidím svět tvýma očima, tvým optimismem a že tvou lásku k životu můžu předávat svým dětem, svým vnoučatům, své rodině i kolemjdoucím ..

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *